Thursday, March 6, 2014

Die Heimat | Ομάδα 33

Die Heimat | Ομάδα 33 | Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ
Θεατρική Παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Hermann Sudermann
"Heimat είναι ο τόπος, το σπίτι, οι άνθρωποί σου. Είναι οι ρίζες σου, η γλώσσα σου, η παιδικότητά σου. Είναι όλα εκείνα που θα ονόμαζε κανείς πατρίδα. Ξαφνικά αντίκρισα την πατρίδα μου σαν να την έβλεπα για πρώτη φορά. Όλα είχαν αλλάξει. Στην πραγματικότητα ωστόσο συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο: όλα ήταν ίδια, το μόνο που είχε αλλάξει ήμουν εγώ.“   

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις 2013/14, η Ομάδα 33 διασκευάζει το έργο "Heimat“ του Hermann Sudermann κι αναμετριέται με τις έννοιες της πατρίδας, της κοινωνικής ταυτότητας και της ατομικής ελευθερίας. 


* Τις ημέρες των παραστάσεων λειτουργεί στο beton7café του Θεάτρου έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Κατσίνα “Ερεί[πια„ - εμπνευσμένη από την παράσταση „Die Heimat“. 
Μια σειρά από φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων σπιτιών αποκαλύπτονται στα μάτια των θεατών ως μαρτυρίες της φθοράς του χρόνου, της εγκατάλειψης, τη σιωπής. Εικόνες που αναδίδουν μέσα από το φακό μια αίσθηση απώλειας - προσωπικής ή κοινωνικής - αντιπαραβάλλονται με τις ζωντανές αναμνήσεις από χρώματα, μυρωδιές, ήχους, συνήθειες που κάποτε τα σπίτια αυτά  φιλοξενούσαν....

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Σύλληψη, Διασκευή & Σκηνοθεσία: Ευρώπη Θωμοπούλου
Ερμηνεύουν: Δέσποινα Μαλλή, Λύσανδρος Σπετσιέρης, Φαίδρα Χατζηκωσταντή
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Λάτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Κουρμπάνης
Συνεργάτες:  Μαρία Δερεμπέ, Αφροδίτη Πριμικύρη, Tania Riccio
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Φωτογράφος: Χρήστος Κατσίνας 

Αφίσα: Σοφία Αδάμ 

INFO
Παραστάσεις: από 28 Μαρτίου 2014 ως 12 Απριλίου 2014 
/ Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 
Ώρα: Παρ. & Σάβ.: 21.00, Κυρ.: 19.30
Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ Κανονικό & 5€ Φοιτητικό, Μαθητικό, Ανέργων
Τηλέφωνο: 210-7512625







Η Ομάδα 33 συστάθηκε το 2012. Η Έξοδος Κινδύνου ήταν το πρώτο έργο της, το οποίο παρουσιάστηκε στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (2012), στο “104” (2013) και στο Athens Fringe Live (2012),  ενώ επιλέχθηκε στο Θεσμό της Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2012».  

No comments: